Her fighter vi for forskellige tiltag!
Webfighter.dk

Persondata

Hvis du bevæger dig meget rundt på nettet, så skal der naturligvis ikke være nogen tvivl om, at du – med garanti – også har indtastet dine Persondata flere steder. I en sådan forbindelse er det vigtigt at sikre sig, at det bliver behandlet og beskyttet på optimal vis af den eller de virksomheder, du vælger at oplyse disse informationer til.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er mange virksomheder, der opbevarer deres brugeres Persondata. Derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om, at det er de absolut færreste, der ikke har indtastet deres personlige info hos én eller flere virksomheder i deres færden rundt omkring på det store internet – enten i forbindelse med køb, oprettelse af en konto el.lign.

Det er dog vigtigt, at du ikke blot gør dette helt ukritisk. Du skal nemlig kunne være sikker på, at hvis du indtaster dine data hos en bestemt virksomhed, så skal dine data være godt beskyttet og de skal behandles med omhu. Langt de fleste danske virksomheder behandler dog deres brugeres data med den største varsomhed og den største omhu.

Der stilles krav til dette via den nye EU Persondataforordning (GDPR)

Gennem den nye EU Persondataforordning (GDPR), der er blevet indgået, så stilles der i dag krav til, at alle virksomheder skal kunne dokumentere, hvordan de både opbevarer, behandler såvel som beskytter persondata. For dig som bruger, så skal der selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der er en klar fordel for dig.

Det er også noget, der er med til i højere grad at sikre folks færden på nettet. Hvis det er noget, du endnu ikke har gjort sig klogere på, så er det en rigtig god idé, at det er noget, du vælger at læse op på. Hvis det er tilfældet, så læs mere om persondataforordningen, så det er noget, du kan blive klogere på, så du ved hvordan, det forholder sig.

I takt med, at dette er noget, der stilles flere og flere krav til, så bliver det også mere og mere almindeligt for danske virksomheder at investere i systemer, der kan automatisere dette for dem. Det er igen et aspekt, der er med til at sikre, at du som forbruger kan forvente, at dine personlige data bliver behandlet med den største omhu og respekt.

Gå ikke på kompromis med dette

Det er særdeles vigtigt, at du ikke går på kompromis med dette. Du skal ikke blot ukritisk vælge at indtaste dine data eller andre informationer hos enhver dansk virksomhed eller service. Det skyldes naturligvis, at du kan ende med at stå i en situation, hvor dine data bliver misbrugt, hvis ikke du er varsom.

Desværre forholder det sig således, at der er mange danskere, der allerede har oplevet dette. Det er naturligvis også blot endnu en årsag til, at du skal sørge for at vælge med den største omhu, når du står over for, at skulle købe et produkt eller oprette en bruger, der kræver dine personlige informationer.